Spenótos rakott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre: 30 deka liszt (teljes kiőrlésű is lehet), 1 tojás, csipetnyi só, 2 deci tej, annyi szódavíz, amennyi egy közepesen sűrű palacsintatésztához kell, fél kiló spenót, 10-10 deka, kétféle karaketeres, könnyen olvadó sajt (parmezán, kéksajt, füstölt sajt stb.), 1 deci tejszín, őrölt bors és szerecsendió, egy jó evőkanálnyi vaj vagy margarin

• Keverd ki a palacsintatésztát, süsd meg mindet, tedd félre.
• A spenótot tisztítsd meg a vastagabb száraktól, tedd lobogva forró sós vízbe 3 percre, aztán alaposan csöpögtesd le, törölgesd is meg papírtörlővel.
• A durvára reszelt sajtokat a tejszínnel, szerecsendióval, ha kell sóval-borssal kislángon, folyamatosan kevergetve olvaszd fel, a felébe keverd bele a spenótleveleket, ezzel töltsd meg a palacsintákat, lazán csavard fel és fektesd őket egymásra kivajazott tűzálló tálban. A tetejére pedig locsold rá a sajtmártás másik felét.
• Tedd forró sütőbe vagy grill alá pár percre, hogy szép aranybarnára süljön. Kínálj mellé koktélparadicsomot, zöldsalátát, de van, aki tejföllel is szereti meglocsolni.

Share