Joghurtos epertorta 30 perc alatt

Ezzel a látványos és finom desszerttel egyáltalán nem kell sokat bajlódni, mindössze türelemre van szükség, amíg a rózsaszín csábító a hűtőben pihen!

Joghurtos epertorta

Hozzávalók: 1 piskóta-alap, 1/2 liter natúr joghurt, 30 dkg eper (lehet fagyasztott is, ha nem kapsz frisset), kevés cukor, némi fahéj, 1 csomag zselatin (lehetőleg bioboltban vásárold, hogy mentes legyen a káros anyagoktól!), 3 dl habtejszín

joghurtos epertorta

• Süss kapcsos tortaformában egy piskótalapot, nem kell, hogy magas legyen, hiszen ennek a tortának épp a joghurtos eperkrém a lényege!
• A gyümölcsöt mosd meg alaposan, távolítsd el a csumáját, majd dobd turmixgépbe! Öntsd hozzá a joghurtot, cukrot ízlés szerint, és ha szeretitek, akkor egy kis fahéjjal is izgalmasabbá teheted! Turmixold össze!
• A zselatint készítsd el a csomagoláson leírt módon, adj hozzá néhány evőkanállal a krémből, dolgozd össze, majd öntsd az egészet az epres krémhez!
• Jól keverd el, add hozzá a habbá vert tejszínhabot, forgasd össze, majd öntsd a joghurtos-tejszínes krémet a piskótára! Legalább 3-4 órára tedd hűtőbe! Tetejét díszítsd egész eperrel vagy a már felvágott szeleteket öntsd le csokiöntettel!

Share